تقليد جبن الموزاريلا
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 22

الموضوع: تقليد جبن الموزاريلا

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
    الجنس
    ذكر
    العمر
    36
    المشاركات
    122

    exclusive تقليد جبن الموزاريلا


    زملائي أعضاء ومشرفون منتدي زراعه نت السلام عليكم ورحمة الله وبركاته كان فيه سؤال دايماً كنت بسأله ماهو الفرق بين الموزاريلا اللي سعرها 35 جنيه والموزاريلا اللي سعرها 25 جنيه وسألت ناس كتير وكانت أكثر إجابتهم ان الموزاريلا اللي سعرها 35 جنيه تصنع من لبن نظيف والعكس بس انا لم أقتنع بالرد ده فبحثت وكانت نتيجة بحثي ان هناك موزاريلا مقلده أو Imitation mozzarela وهي عباره عن خليط بنسب معينه من اللبن البودره والزيت النباتي والمثبتات والمستحلبات والماء اما ماهى انواع المثبتات والمستحلبات وماهى نسبها فلم أتوصل اليه فأرجو من لديه اع معلومه عن هذا النوع من الجبن إفادتي ولكم مني جزيل الشكر

    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    الصورة الرمزية م- عمرو نجيب
     غير متصل  مشرف قسم تكنولوجيا الألبان
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصرى مقيم بالخارج
    المهنة
    مدير بحوث وتطوير المنتجات
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    832

  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
    الجنس
    ذكر
    العمر
    36
    المشاركات
    122

    زميلي المهندس عمرو انا عارف الفيديو ده وشوفتوا كتير بس اللي مش عارف أوصله ماهو ملح الأستحلاب المستخدم وماهو نوع المثبت


  5. #4
    الصورة الرمزية م- عمرو نجيب
     غير متصل  مشرف قسم تكنولوجيا الألبان
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصرى مقيم بالخارج
    المهنة
    مدير بحوث وتطوير المنتجات
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    832

    أنا عاوز أسالك عن شيئ هام هيفيد مصنعك اية لما تعرف نوع ملح الاستحلاب !!! و الشركات الكبيرة اللي بتعمل المنتجات دي مستحيل تقولك دي اسرار وفلوس وبراة أختراع ممكن تجرب زي مانت عاوز بس نصيحة متصعبش الامور علي نفسك كتير الخلطات دائما متغيرة حسب اسعار المواد الخام وتوافرها
    الفكرة اللى انت كمنتج لابد أن تهتم بها جدا شوف البري مكس أشتغل بية و أدرس خواصة على الخط وبعد الانتاج وصفات المنتج على البيتزا هل أثر في حرارة التسوية هل سبب حروق او تعجين أو فروق في اللون وكمان شوف تكاليف الانتاج وسعة الخطوط والسوق بتاعك يتقبلة ازاي ....متحبسش نفسك في المعمل يا عزيزي

    - - - تم التحديث - - -

    عموما يا صديقى و بالبلدي نوعية الجبنة اللى تقصدها أسمها العام analoogue cheeses وتحتها Imitation mozzarela يعنى المشابهة أو المقلدة والاولى بتكون بدهن طبيهي والثانية نباتى

    ونسبة الماء فيها من 60 :55
    وتعتمد في الاساس على 4 أنواع من الكازين سواء منفردة أو تباديل وتوافيق sodium caseinate,calcium caseinate,acid casein and rennet casein
    ويفضل عدم خلط أي نوع مع الاخيرة
    لا بد أن تلاحظ يا عزيزي أن الموتزيريلا عبارة عن كازينات كالسيوم وكازينات صوديوم فى الاساس( كازينات الصوديوم ناتجة عن تبادل أيوني خلال التمليح )
    طبعا مصدر الدهن وعشان التكاليف خلية نباتى
    المثبت المدعم فية أساسا جوار و
    كاراجين ونشا نادرا ما تجد LBG صمغ الخروب لان السعر تضاعف 10 مرات عن العام الماضى

    املاح الاستحلاب
    تراي صوديوم سترات وداي صوديوم فوسفات
    طبعا نسبة من كلوريد الكلسيوم وملح الطعام لضبط مي
    زان الكلسيوم والصوديوم

    الجبنة الطبيعية يا عزيزي اي جبنة طبيعية بتعريف بسيط عبارة عن كازينات كالسيوم مملحة ومنضجة





    التعديل الأخير تم بواسطة م- عمرو نجيب ; 17-09-2012 الساعة 05:42 PM

  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
    الجنس
    ذكر
    العمر
    36
    المشاركات
    122

    عزيزي المهندس عمرو نجيب انا شاكرا جدا جدا جدا لهذه المعلومات اللي كان نفسي أعرفها واللي فتحتلي حاجات كتير بس الفكره ان انا اعرف ان انا بحب التجديد والبحث عن الحاجات الغريبه بس ياريت لو حضرتك تقولي لو انا عايز اجيب الخلطه دي اجيبها منين وتكليفتها كام وعشان حضرتك تبقي عارف ده مش لغرض صناعي لكن عشان التعلم فقط لا غير


  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    زراعى جديد
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    78

    م/ عمرو
    كيف أحوالك نشكرك على تواصلك الدائم فى المنتدى و لو أن بعض الأعضاء مقصريين و أنا منهم
    معلومة أن كنت فى سيرتك الجميلة مع حسن يسرى من كام يوم انت أخبارك اي
    بخصوص المزاريلا التقليد ما هو رأيك فى النشا المعدل +كازينات+S4 أرجو التواصل
    وهل أنت فى مصر ام أجازة

    osman

  8. #7
    الصورة الرمزية م- عمرو نجيب
     غير متصل  مشرف قسم تكنولوجيا الألبان
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصرى مقيم بالخارج
    المهنة
    مدير بحوث وتطوير المنتجات
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    832

    أبعتلى تلفونك على الخاص .. انا نازل مصر يوم 17 اكتوبر وماشي يوم 25 نفس الشهر


  9. 23-09-2012, 12:31 AM
    سبب آخر
    نرجو الكتابة باللغة العربية

  10. #8
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
    الجنس
    ذكر
    العمر
    36
    المشاركات
    122

    عزيزي المهندس عمرو انت وضحتلي مكونات تقليد الموتزاريلا بس موضحتليش نسب الإضافه عشان زي محضرتك عارف المكونات وحدها مش كفايه لإستخدامها في عمل رساله علميه عن هذا الموضوع


  11. #9
    الصورة الرمزية م- عمرو نجيب
     غير متصل  مشرف قسم تكنولوجيا الألبان
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصرى مقيم بالخارج
    المهنة
    مدير بحوث وتطوير المنتجات
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    832




  12. #10
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    فلسطين
    المهنة
    مدير جودة
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    11

    م. عمرو الفديو جيد تسلم اديك ...... جزاك الله خير


  13. #11
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    زراعى جديد
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    78

    مهنس عمرو
    انا فى انتظار وصولك مصر بسلامة الله
    على فكرة صنعت جبنة موزاريلا نباتى ممتازة بسعر تكلفة 18.5جنيه للكيلو وبدأت التسويق الفعلى
    هى تعتبر انلوج بس بالعكس و بدون حلة طبخ وتلفونى 01118370752


  14. #12
    الصورة الرمزية م- عمرو نجيب
     غير متصل  مشرف قسم تكنولوجيا الألبان
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصرى مقيم بالخارج
    المهنة
    مدير بحوث وتطوير المنتجات
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    832

    أن رجعت تانى دبي يا جميل ... مين قال انها محتاجة حلة طبخ


  15. #13
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    زراعى جديد
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    78

    ترجع بالف سلامة سالم غانم

    على فكرة هى فيها ميزة و فى نفس الوقت عيب بتسيح بسرعة وبتخرج من البيتزا
    و فى وجهة نظرى زيادة نسبة الفوسفات المنحل عن نسبة الكالسيوم فى المادة الصلبة


  16. #14
    تاريخ التسجيل
    Dec 2012
    الدولة
    tunisie
    المهنة
    industrie fromagere
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    3

    تقليد جبن الموزاريلا رسائلك


    السلام عليكم
    ممكن تساعدوني علي تصنيع خلطة موزاريلا صناعية
    ولكم جزيل الشكر


  17. #15
    تاريخ التسجيل
    Dec 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    كيميائي
    الجنس
    ذكر
    العمر
    48
    المشاركات
    2

    فعلا هذا سؤال محيرني وارجوا لو توصلت لاي معلومة ان لا تبخل بها علي ولك جزيل الشكر


صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة